ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2011 : Θεσσαλονίκη

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Οι ανάγκες μας να γράψουν ιστορία.

Νέοι και νέες, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι,

‘Ενα χρόνο μετά από την υπογραφή του μνημονίου. Ένα χρόνο που η σύγχρονη χούντα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ διαλύουν τα δικαιώματά μας και καταδικάζουν ολόκληρη την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ένα χρόνο που επιδείνωσε δραματικά την ήδη μαύρη κατάσταση για τους εργαζόμενους και ειδικά τη νέα γενιά. Που καλείται να σπουδάσει στο σχολείο των εξετάσεων και των ταξικών φραγμών και να επιβιώσει σε συνθήκες ανεργίας, ελαστικής εργασίας, ανασφάλειας.

Αρκετά τους ανεχτήκαμε. Υπάρχει και άλλος δρόμος. Ο δρόμος του αγώνα, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης. Που δείχνουν οι μάχες που δίνονται τα τελευταία χρόνια, από τις μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις μέχρι τους αγώνες στην Υγεία, την Παιδεία, τις Συγκοινωνίες ή την ηρωική μάχη στην Κερατέα. Που ανοίγουν οι αραβικές εξεγέρσεις και οι αγωνιζόμενοι στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Γιατί απέναντι στην βαρβαρότητα αυτού του συστήματος εμείς πρέπει να υπερασπιστούμε μια διαφορετική προοπτική. Γιατί απέναντι στην τυραννία του κέρδους θέλουμε την ιστορία να την γράψουν οι ίδιες οι ανάγκες μας.

Στα αδιέξοδα του καπιταλισμού μόνος δρόμος η αντικαπιταλιστική ανατροπή!

Με την επαναστατική αριστερά παλεύουμε για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης και της «μνημονιακής πολιτικής», για να μπλοκάρουμε την αντεργατική εκστρατεία και να πετύχουμε κατακτήσεις στο σήμερα, αναγκαίες για την ίδια την επιβίωσή μας. Παλεύουμε για την ανατροπή αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος, για την επανάσταση και το σύγχρονο κομμουνισμό.

Στην προσπάθεια αυτή απαιτείται ένα νεό αναγεννημένο πολιτικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, αλλά και μια άλλη επαναστατική αριστερά, αντίστοιχη των απαιτήσεων των καιρών. Στην οικοδόμηση αυτής της αριστεράς συμβάλλει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το μέτωπο στο οποίο συμμετέχουμε μαζί με άλλες οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και πλήθος ανένταχτων αγωνιστών.

ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2011.

3-5 ΙΟΥΝΗ

4ο πάρκο παραλίας («πάρκο των σκύλων»)

Για να βρεθούμε ξανά σας καλούμε όπως και κάθε χρόνο στο πολιτικό και πολιτιστικό φεστιβάλ «Αναιρέσεις». Για να συνευρεθούν τα ρεύματα του κινήματος, οι ριζοσπαστικές θεωρητικές αναζητήσεις, οι εναλλακτικές πολιτιστικές προτάσεις, η νεολαία της αμφισβήτησης και οι παλαιότερες γενιές των αγώνων. Για μια διαφορετική, έξω από το κέρδος και τον ανταγωνισμό, πρόταση, προσιτή για όλους, και ένα πλήθος από συζητήσεις, εκδηλώσεις, θεματικά περίπτερα, συναυλίες, workshop…

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ώρα έναρξης: 22:30)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/6
——————-
~1η Σκηνή~
BANDISTA (TUR)
MODE PLAGALl
YIANNIES

~2η Σκηνή~
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ
BROWN CASHLAY
ΔΑΡΝΑΚΕΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/6
—————-
~1η Σκηνή~
ACTIVE MEMBER
RODNEY P & SKITZ (Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ)
REBEL DIAZ (ΗΠΑ)

~2η Σκηνή~
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΡΑΝΤΖΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΣΤΕΛΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/6
—————
~1η Σκηνή~
ΧΑΪΝΗΔΕΣ

~2η Σκηνή~
Θεατρική Παράσταση: «Ο Θείος Πάπαρος» (ώρα έναρξης 21:00)

—————-
Τιμή Εισιτηρίου:
ημέρας: 6ευρώ, 3ημέρου: 13 ευρώ.
Προπώληση στο ΣΤΕΚΙ πίσω από τη Θεολογική του ΑΠΘ, καθημερινές μετά τις 12

ΟΑΣΘ: γραμμές 5,6,8, στάση «σχολή τυφλών»

Οι πόρτες ανοίγουν από τις 17:30

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s