Αναιρεσεις 2012: Έκθεση Φωτογραφίας και Γραφιστικής Τέχνης – Πρόσκληση Ενδιαφέροντος

Αναιρέσεις 2012, 1-2-3 Ιούνη, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο (Ιερά Οδός)

Mπορντώ, Γαλλία. Ο Σαρκοζί Πινόκιο.

Το φεστιβάλ των Αναιρέσεων, που  θα πραγματοποιηθεί στις 1, 2 και 3 Ιούνη  στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών , διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας και γραφιστικής στο χώρο του, προσκαλώντας νέους και παλιούς, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, φωτογράφους και γραφίστες να συμμετάσχουν σε αυτή, εκθέτοντας κομμάτι της δουλειάς τους.

Η προσπάθεια μας αυτή ως σκοπό  έχει, την ανάδειξη πλευρών ενός άλλου πολιτισμού από τον κυρίαρχο, μιας διαφορετικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, ανήσυχης , κριτικής και ανατρεπτικής, σε σύνδεση με την κοινωνία και τα ζητήματά της.

Επιδιώκουμε, να δώσουμε βήμα σε δημιουργούς που ξεπηδάνε από τα σπλάχνα του πολιτικού μας χώρου και του κινήματος αλλά και  να επικοινωνήσουμε με άλλους, αναπτύσσοντας μια σχέση αλληλεπίδρασης και ελεύθερης σύνδεσης της τέχνης με την πολιτική. Έτσι ώστε τόσο εμείς, ως «διοργανωτές», όσο και οι δημιουργοί αλλά και οι χιλιάδες νέοι και εργαζόμενοι που επισκέπτονται το φεστιβάλ κάθε χρόνο να βγαίνουμε κερδισμένοι, πιο σοφοί και πιο ολοκληρωμένοι μέσα από τέτοιες διαδικασίες επικοινωνίας.

Φωτογραφία, Θεματική:  «Οι άνθρωποι της πόλης στα χρόνια της κρίσης»

Η θεματική κατηγορία που έχουμε επιλέξει και θέλουμε να αναδείξουμε ιδιαίτερα φέτος όσον αφορά το κομμάτι της φωτογαφίας, αφορά τη ζωή στην Αθήνα, στο φόντο των απάνθρωπων οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί και της επίδρασής αυτών των συνθηκών στις κοινωνικές σχέσεις και τη ψυχική υγεία. Επίσης θέλουμε να προσεγγίσουμε τη ζωή της μητρόπολης και στο φόντο των κάθε λογής συλλογικών αντιδράσεων και κινημάτων απέναντι στην επιβαλλόμενη εξαθλίωση και της επίδρασης που μπορούν να έχουν στους ανθρώπους που τους πραγματώνουν και στην πόλη που τους φιλοξενεί αλλάζοντας μαζί τους.

Γραφιστική (Αφίσα, Κόμικ κλπ.), Θεματική: «Γραφιστικά όπλα κόντρα στους κυρίαρχους: Σάτιρα, Κριτική , Αντιπαράθεση.»

Στο γραφιστικό κομμάτι θα θέλαμε να φιλοξενήσουμε και να φωτίσουμε όλη εκείνη την ευρηματικότητα και τη λαϊκή σοφία που αναδείχτηκε όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από τις γραφικές τέχνες σε όπλο κριτικής των φορέων της κυρίαρχης πολιτικής και προπαγάνδισης των αγώνων, προσφέροντας από ανακούφιση μέχρι ψυχαγωγία αλλά και πληροφόρηση και διεισδυτικότητα στις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος.

[Οι Αναιρέσεις όχι απλά θα δεχτούν και υλικό που δεν περιορίζεται επακριβώς στο θέμα που  περιγράφουν και προκρίνουν, αλλά ενθαρρύνουν τους τυχόν ενδιαφερόμενους να συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο ελεύθερα στην κατεύθυνση που θέτουμε.]

e-mail επικοινωνίαςanaireseis@gmail.com,

τηλ. επικοινωνίας: 6944435927,

προθεσμία επικοινωνίας για συμμετοχή στην έκθεση: 30/5/12

Φεστιβάλ Αναιρέσεις / νεολαία Κομμουνιστική  Απελευθέρωση / Νέο Αριστερό Ρεύμα

Advertisement

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.