Οι VIZA στο φεστιβάλ των Αναιρέσεων

Παρασκευή 1 Ιούνη 2012, 22.00

Οι Αναιρέσεις, παρουσιάζουν στο κοινό της Αθήνας το συγκρότημα των VIZA!!

Οι VIZA από το Los Angeles, ιδρύθηκαν το 2000 και αποτελούν πλέον μια από τις πιο χαρακτηριστικές μπάντες του παγκόσμιου ροκ ήχου. Η μουσική τους είναι ένα κράμα μεταλλικού,progressive ροκ και gypsy πανκ, συνδυασμένου με τις  μουσικές της αρμενίας, της Ρωσίας, της Ελλάδας και της μέσης ανατολής!! Η σύνθεση τους άλλωστε συνηγορεί σε κάτι τέτοιο καθώς από τα 7 μέλη του γκρουπ οι 4 είναι αμερικανό – αρμένιοι και ο ένας Έλληνα -αμερικανός.

Συγκρότημα που στέκεται άνετα δίπλα σε μπάντες σαν τους Gogol Bordello ή τους Kultur Shock. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο Serj Tankian όχι μόνο τους σύστησε στο κόσμο και τους υποστηρίζει και κυκλοφορεί τα άλμπουμ τους από το δισκογραφικό του label Strike records, αλλά τους επέλεξε να τον συνοδεύουν στην περσινή του τουρνέ Imperfect Harmonies, στα πλαίσια της οποίας εμφανίστηκαν και στο rockwave. Ο ίδιος άλλωστε έχει δηλώσει για τους VIZA: « είναι ένα από τα πιο μοναδικά και ενδιαφέροντα συγκροτήματα έχω συναντήσει ποτέ».

Οι στίχοι τους αναφέρονται στα ανθρώπινα δικαιώματα, προάγουν την κοινωνική ευαισθητοποίηση και θέτουν προβλήματα που χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη κοινωνία.

Έχουν εκδώσει 2 eps το Noir το 2001 και το De Facto το 2007 και 4 άλμπουμ, το Maktub το 2006, το Eros το 2008, το Made in Chernobyl το 2010, το οποίο τους έκανε ευρύτερα γνωστούς  και το Carnivalia το 2011, το οποίο και θα παρουσιάσουν στις Αναιρέσεις.

Είσοδος: 5 ευρώ

Advertisement

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.