ανακοίνωση της νΚΑ για τις ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2009

Οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας στη δίνη της κρίσης

Απολύσεις, μείωση εισοδήματος, εμπέδωση και περαιτέρω ελαστικοποίηση των νέων εργασιακών σχέσεων, αυταρχισμός και ποινικοποίηση των αγώνων, υποταγή όλων των πεδίων της κοινωνικής ζωής στο κεφαλαίου. Στο όνομα της υπέρβασης της κρίσης, κράτος και εργοδοσία επιτίθενται βάναυσα στους εργαζομένους και τη νεολαία. Οι δίδυμοι πύργοι του αστικού μπλοκ εξουσίας, ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν να κουκουλώσουν τα σκάνδαλα, οι επίτροποι της Ε.Ε. να αποφύγουν τις επερχόμενες κοινωνικές εκρήξεις, η επίσημη Αριστερά να δώσει διαπιστευτήρια νομιμότητας στο σύστημα ή να ενσωματώσει την λαϊκή οργή στον κοινοβουλευτισμό και σύσσωμοι να ξεχάσουν το Δεκέμβρη.

Στο ρήγμα της εξέγερσης

Στην εξέγερση του Δεκέμβρη συναντήθηκαν όλα τα πληττόμενα κομμάτια της νεολαίας, βρήκαν δρόμους έκφρασης και συλλογικής διεκδίκησης καινούριους, πέρα και έξω από το επίσημο, πιο μαχητικούς και συγκρουσιακούς. Ο Δεκέμβρης, που εκφράζει με τον πιο έντονο τρόπο τα αδιέξοδα αλλα και τις ελπίδες της νέας γενιάς, απαιτεί τη διαμόρφωση ενός συνολικού προτάγματος για τη ζωή της νεολαίας. Έναν δρόμο που θα αναμετράται στα ίσια με τον ατομικό δρόμο της υποταγής του ολοκληρωτικού καπιταλισμού της εποχής μας.

Με τις νέες γενιές των αγώνων και την αριστερά της Ανατροπής

Τα τελευταία χρόνια έρχεται στο προσκήνιο μια νέα τάση ριζοσπαστικοποίησης στη νεολαία, ένα νέο ρεύμα που δεν ανέχεται άλλο τον κόσμο που έχουν φτιάξει και αναζητά κάτι διαφορετικό. Χρειάζεται όμως και μια άλλη αριστερά επαναστατική και σύγχρονη, που δε θα παζαρεύει και δε θα υποτάσσεται, που στις σημαίες τις θα γράφει τις σημερινές ανάγκες, για να δώσει συνέχεια και προοπτική στους αγώνες, για να μετασχηματίσει αυτές τις τάσεις σε μόνιμο ρεύμα ανατροπής. Και ένα πρώτο βημα σε αυτή την προσπάθεια είναι η δημιουργία της ΑΝΤικαπιταλιστικής Αριστερής Συνεργασίας για την Ανατροπή στην κατεύθυνση του πόλου της επαναστατικής αριστεράς

Για τη σύγχρονη κομμουνιστική προοπτική

Εμείς τολμούμε να βλέπουμε φως στο τέλος του τούνελ του σημερινού εκμεταλλευτικού συστήματος. Μια κοινωνία χωρίς την εκμετάλλευση του ανθρώπου και της φύσης, χωρίς εργαζόμενους και αφεντικά, φτώχεια και πολέμους. Μια κοινωνία που σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι εφικτή. Δεν εννοούμε τα εκμεταλλευτικά καθεστώτα του παρελθόντος, που διέψευσαν τα όνειρα και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών και που ακόμα κα σήμερα υπερασπίζονται τμήματα της αριστεράς. Δικός μας στόχος είναι να διαμορφώσουμε ένα σύγχρονο κομμουνιστικό όραμα, με βάση τις ίδιες μας τις ανάγκες, που θα συντρίψει όλη την καθημερινή βαρβαρότητα που βιώνουμε

Σας καλούμε όλους, μαθητές, φοιτητές, νέους εργαζόμενους στις φετινές ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ για να κουβεντιάσουμε πως θα φέρουμε πιο κοντά τον επόμενο Δεκέμβρη, για να διαμορφώσουμε και να μπορέσουμε να προτάξουμε τη δική μας χάρτα αναγκών και δικαιωμάτων, για να αντιπαραθέσουμε τον ανεξάρτητο από την πολιτιστική βιομηχανία εργατικό πολιτισμό της συλλογικότητας στον αγοραίο πολιτισμό της εποχής μας. Για να γίνει το ρεύμα ριζοσπαστικοποίησης, που βγαίνει στο προσκήνιο, ποτάμι, που θα παρασύρει τα σχέδιά τους. Για να φωνάξουμε:

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!

Advertisement

Ένα σχόλιο

  1. Παράθεμα: Αναιρέσεις 09 « Music Blog